vrijdag 31 augustus 2012

Block " My Town" Anni Downs Hatched & Patched

Na een lange Blog stilte, ben ik weer online.
We hadden 3 weken geleden hier een ontzettende storm met een windkracht van 150 km per uur en die heeft hier het een en ander verwoest aan onze verbinding , waarschijnlijk door bliksem inslag.
Dus moest er door de provider het een en ander opgestuurd worden en een nieuw contract opgemaakt worden en dat gaat hier niet zo snel!!
Enfin, maar het geen internet hebben heeft ook voordelen, want ik wordt er niet door afgeleid en kan lekker aan mijn werk blijven.
Zo heb ik van een uffo een affo gemaakt.
Hier had ik de top af, maar had nog geen idee wat ik ermee zou doen.
Het is n.l. mijn eerste quilt. Door wat boeken door te lezen heb ik toch wat info opgedaan en ben ik maar begonnen.
Heel spannend, ik weet niet eens hoe ik moet aanhechten en moet afhechten, want je mag geen knoopjes zien.
Blijkbaar weet iedereen dat hoe dat moet , want daar kon ik niets van vinden en op zo'n moment mis ik dan wel mijn internet.

Ik heb een raster patroon gemaakt in het midden paneel en rondom een slinger patroon met drie evenwijdig van elkaar lopende banen, met daarin een cirkel.
Omdat het niet zo'n grote quilt is, was  hij handelbaar, maar ik vraag me wel af hoe jullie dat doen met zo'n ontzettend grote quilt? Hecht je dan de draad af op de top van je quilt?
Voor het afhechten kon ik deze kleine quilt omdraaien, met zo'n grote quilt gaat dat niet.
Met het aan hechten trok het knoopje door de toplaag.
Kan iemand mij vertellen hoe dat gaat?

Al met al vind ik het heel leuk om te doen en gelukkig liggen er nog wat quilt projecten, waarop ik me kan uitleven.

                             Dus hier is mijn eerste quilt!

 Leuk dat je even langs kwam en misschien kun je me in een reactie zeggen, hoe ik de knoopjes kan doen.
Heel fijn weekend allemaal!

Lieve groetjes, Evelyne


6 opmerkingen:

 1. Hoi Evelyne,
  Wat een schattig quiltje is dat geworden. En je quiltlabel is erg leuk!
  Wat het aan- en afhechten betreft: Voor het aanhechten maak ik altijd een knoopje aan het einde van de draad. Dat knoopje trek ik vervolgens door de top en ik zorg dat het ergens in de tussenvoering blijft 'steken'. Om af te hechten zorg ik dat ik een niet te kort draadje overhoud. Dan maak ik er, zo dicht mogelijk op de quilt, een paar knoopjes in. Dat stukje trek ik dan ook weer in de tussenvoering. De naald laat ik een eindje verder weer uit de stof komen en daar knip ik het draadje af. Mocht er nog een 'staartje' bovenop de quilt zichtbaar blijven, dan steek ik mijn naald tussen de top en de vulling en probeer de draad naar binnen te 'maaien' zodat het tussen de top en de voering terecht komt. Hopelijk is dit verhaal een beetje te volgen :-)
  Veel succes en ik ben benieuwd naar je volgende quiltprojecten!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een eerste is hij echt geweldig goed geslaagd en dat zonder lessen! Nu met de tips van Paula gaat het je vast wel lukken om zonder zichtbare knoopjes te werken en wat betreft de lessen, gelukkig kun je nu weer voorbeelden zien op het internet! Fantastisch! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik doe het afhechten net als Paula, soms maak ik een een laatste dubbele quiltsteek, twee steekjes op elkaar waarbij ik de naald door de draad heen steek van het laatste steekje en dan laat ik hem door de tussenlaag gaan zover mogelijk en knip het staartje af...het moet in principe onzeichtbaar gebeuren..... leuk is hij geworden!! lapjeskat 8 is niet verkocht hoor trouwens...groetjes, sylvia van villa extra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief quiltje is dat geworden.Nu je weer internet hebt kun je op YouTube genoeg filmpjes vinden die laten zien hoe het kan.maar ook de bovenstaande uitleg zegt al genoeg.wat een ellende met die storm. Wij hadden er vorige week weer één.Op weg naar huis midden in de nacht een boom over de weg en inplaats van 4 km. werden het er bijna 40 vanwege de omweg die we moesten maken.
  Overigens: Ons dorp is ook maar klein. 300 pers. in het dorp zelf en nog eens 300 verspreid over de villages die soms heel ver weg liggen. Arfeuilles is qua oppervlakte een van de grootste gemeentes van Frankrijk.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je weer online bent, en inderdaad zonde computer hou je veel meer tijd over.
  Groetjes Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dit een ongelooflijk lief en mooi quiltje geworden.
  Draden afhechten doe ik ongeveer zoals Paula beschrijft. Onze livebox is verleden vrijdag ook door blikseminslag "naar de bliksem" gegaan, gelukkig deze keer niet in de leiding. In Autun is een Orange-filiaal waar wij zonder probleem het modem konden omgewisselen, leed weer geleden

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...