vrijdag 10 februari 2012

Dancing Dollies

Wachten duurt altijd lang!! Ik zit te wachten op effen stofjes voor de mutsjes en schoentjes van de Dancing Dollies. Het moet uit Amerika komen dus het moet van ver komen. Het is niet zo dat alles wat je van ver haalt  beter is, maar ik zou niet weten waar ik hier terecht kan in mijn omgeving.
Maar het betekent ook niet dat ik dan met de handen over elkaar ga zitten wachten. Ondertussen heb ik van de 4 kwarten die al geknipt waren, cirkels genaaid. En de vierkanten van de pastelstof gesneden.
Daar heb ik de cirkels opgelegd en de zoompjes alvast naar binnen gestreken, ik moet ze nog wel met steekjes vast maken.
Ik las ergens dat het niet met polyester garen mag, maar dat het met katoen garen moet, omdat anders je stof kan scheuren. Waarschijnlijk omdat je maar een paar draadjes van de stof opneemt.
Als beginnend quiltster heb ik dat niet in huis, dus ook het katoenen garen maar besteld.I love quilting !!!!
Fijne dag en als je adviezen hebt voor mij, ze zijn altijd welkom.
Ook de reacties zijn welkom en zijn een inspiratie voor mij om door te gaan , dus..........

5 opmerkingen:

 1. Hallo Evelyne, even over het garen.Gutermann garen is heel sterk maar in de quiltwerend werken de liever met katoen om dat de stof ook katoen is. Lapjes met de hand naaien doe ik zelfs liever met guterman dat is veel sterker.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt wel een heel mooie quilt. Even terzijde, waarom schakel je volgers niet in dan krijg je veel meer bezoekers op je blog. Deze blog is zo mooi het is jammer dat veel mensen dit missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga je wel eens naar een stoffenwinkel van Mondial tissus? Daar hebben ze aardig wat garen, snijmatten enz. De stoffen zijn niet de echte originele quiltstoffen maar wel heel leuk en betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je gebruikt niet alleen katoenen garen omdat de stof van katoen is, maar ook omdat het niet smelt! Zag onlangs nog een quiltster die met synthetisch garen had gewerkt en bij het strijken was het gesmolten, dat was echt zonde van het werk! Als je toevallig borduurzijde hebt in de goede kleur daar kan je oom mee appliceren, zijde kan ook goed warmte verdragen en is erg sterk.
  Maar wat je ook doet, veel plezier met je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja, dat vergat ik nog. Ik naai, met de hand, wel met polyester/katoen quiltgaren van Coats @ Clark (te koop bij Mondial t.). Ik heb geen probleem met krimp want ik was al mijn lapjes van te voren. En de polyester garens van Gutterman en Mettler voor de naaimachine.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...